Ontwikkeling: wanneer harder werken niet meer helpt en slimmer wel.
De lat wordt in veel organisaties voortdurend hoger gelegd. Gedreven vanuit uzelf, uw leidinggevende of uw klant wilt u zich ontwikkelen om tot betere prestaties te komen. Vaak wordt de eerste winst gezocht in het zetten van een extra stap.  Op een gegeven moment is harder werken niet meer de oplossing. Wel slimmer werken. Dat vraagt om keuzes en het opdoen van kennis en vaardigheden om die keuzes in de praktijk te brengen. Coaching kan u helpen in uw keuzes en leren deze keuzes in de praktijk te brengen.

Echte keuzes vragen om persoonlijk leiderschap.
Echte keuzes worden van binnenuit gemaakt . Op basis van wie u bent, waar u voor staat en wat u wilt bereiken. Dat is persoonlijk leiderschap. Of u nu leidinggevende bent of als professional zelfstandig of in een team werkt. Om werkelijk effectief te zijn heeft u antwoord nodig op deze vragen. Dat is echter nog maar het begin. En wellicht heeft u al zicht op uw eigen drijfveren en motivaties maar worstelt u met de praktijk.  Want hoe vertaalt u uw doelen naar effectief gedrag?  Hoe buigt u weerstanden om of maakt u conflicten productief? En passen uw persoonlijke doelen nog wel bij de organisatie of wordt het tijd voor de volgende stap? Met een coach als sparringpartner brengt u dit voor uzelf haarscherp in beeld.

Leiders beïnvloeden vooral door wat ze doen en minder door wat ze zeggen.
Een bijzonder rol in de ontwikkeling van organisaties is die van de leider. Vraagt u zich als leider ook wel eens af waarom mensen niet gewoon doen wat u van ze vraagt? En hoe u ze kunt bewegen tot verandering in de door u gewenste richting? Vaak heeft u de sleutel tot de door u gewenste verandering zelf in handen. Wat u ziet bent u namelijk zelf. Mensen volgen uw voorbeeldgedrag. Vaak meer dan u zich bewust bent. Daarmee heeft u ook een prachtige kans om het gedrag van uw mensen in de gewenste richting te sturen. Niet alleen door ze te vertellen wat te doen maar juist ook te reflecteren op uw eigen gedrag. Een coach kan u hierin faciliteren in een veilige omgeving. Effectieve leiders beseffen dat de top niet sneller wordt gehaald door harder te klimmen maar juist door de timing en effectiviteit van de rustmomenten.

SPHIRE: tot leren inspireren!
Als coach zie ik het als mijn belangrijkste opdracht u te inspireren tot leren.  Met coaching faciliteer ik uw persoonlijk leerproces. Dit doe ik door in één op één gesprekken uw vragen te verhelderen, antwoorden in uzelf naar boven te halen en kennis en vaardigheden aan te reiken waarmee u concrete resultaten kunt bereiken. De coachvragen waarin ik mij gespecialiseerd heb zijn hieronder beschreven.

  • Executive coaching. In mijn rol als coach faciliteer ik u in uw optreden als leider. Daarvoor stimuleer ik u een ontdekkingsreis te maken in u zelf zodat u vandaaruit de organisatie om u heen kunt leiden. In deze ontdekkingsreis reik ik u de bagage aan om antwoorden te vinden in u zelf en daag ik u uit hiermee concreet aan de slag te gaan in uw organisatie zodat anderen u volgen.
  • Persoonlijke effectiviteit coaching. Als coach help ik u met zelfonderzoek en persoonsgerichte feedback een helder beeld te krijgen van uw kwaliteiten en vaardigheden. De gesprekken kunnen worden ondersteund met vragenlijsten, tests en persoonsgerichte opdrachten. Zo krijgt u een scherp zicht op uw doelen en uw sterke en verbeterpunten.
  • Loopbaancoaching. Die dingen doen waar je echt plezier in hebt en waar je echt goed in kunt zijn. Dat is waar we in loopbaancoaching naar op zoek gaan. Bent u echt bezig met uw persoonlijke dromen, wensen en passie? Komen je kwaliteiten nog tot zijn recht of kan het beter? Wat is jouw meest vitale loopbaanperspectief? Of heb je daar al zicht op en wil je weten wat je kunt doen om er te komen? Wilt u ondersteuning bij deze vragen dan kan ik u helpen met loopbaancoaching.
  • Teamcoaching: met teamcoaching leer en stimuleer je een team eigenaarschap te nemen voor hun ontwikkeling, taken en resultaat. Veel organisaties willen meer zelfsturing en minder management. Dat gaat niet vanzelf. Dat vraagt leiderschap van iedereen in het team en een effectieve teamcoach. Op basis van een gedegen analyse help ik u en uw team ontwikkeldoelen te formuleren en het team hierin te coachen. Dit kan ook volgens het principe van coach de coach. Zeker wanneer u overgaat op zelfsturende teams met teamcoaches en minder managers.

Als coach vind ik het heel belangrijk dat ik zelf de ontwikkeling heb doorgemaakt waar ik anderen toe uitdaag. Ik heb diverse coach en managementopleidingen gevolgd en mij geaccrediteerd op practitioner niveau bij de NOBCO. Ik heb een licentie voor het afnemen van diverse testen waaronder ICL-R en Managementdrives op individueel en teamniveau. Daarnaast ben ik opgeleid om te werken met Deep Democracy level 2.  Om meer te weten wie ik ben als mens en coach en hoe ik dat inzet in coaching lees dan mijn persoonlijk profiel of maak gewoon een afspraak!