Succes voor twee!
Rabobank Oosterschelde en Logistic Force. Twee belangrijke werkgevers afgelopen jaar voor mij. De één in loondienst en de ander als opdrachtgever vanuit mijn eigen bedrijf SPHIRE. Beiden kwamen ze in de krant met prachtige resultaten. Rabobank Oosterschelde als tweede van alle lokale Rabobanken met een resultaat van 18% winsttoename. En Logistic Force met 882% groei op de vijfde plaats bij de Gazellen in het Financieel Dagblad. Succes voor twee prachtige bedrijven waaraan ik samen met anderen heb mogen bijdragen en enorm trots op ben!

Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen.
In Nederland zijn we het niet zo gewend om aandacht voor succes te vragen. En dat is op zich niet zo vreemd. Want uit onderzoek is ook gebleken dat het snel gedaan is met leiders die op de voorpagina van invloedrijke bladen komen met een persoonlijk succesverhaal. En laten we eerlijk zijn als we de afgelopen periode iets hebben geleerd is het dat wanneer ego’s te groot worden er verschrikkelijk veel mis kan gaan. Met name aan de bovenkant van organisaties kan dit verkeerd gaan. Zolang het goed gaat willen we wel in de spiegel kijken maar wanneer het minder goed gaat kijken we vooral door het raam naar buiten en wijzen naar anderen. En juist in de periode wanneer het minder goed gaat of niet direct lukt is het belangrijk om in de spiegel te kijken. Want alleen door te leren van de vele bijna successen komt echt succes binnen handbereik.

Delen is vermenigvuldigen.
Wat Rabobank Oosterschelde en Logistic Force delen is dat ze beiden een coöperatieve organisatie zijn. Zij bouwen hun succes op het principe van delen is vermenigvuldigen. Samen ben je zoveel sterker. Succes dank je daarbij nooit alleen aan jezelf. Daarom is de publiciteit in het FD voor deze bedrijven zo’n mooie opsteker. Voor alle mensen die daar werken maar meer nog voor alle klanten van deze bedrijven. En om dat succes met hen te delen. Trotse medewerkers en trotse klanten die daardoor met nog meer drive bereid zijn van fouten te leren. Om zo af en toe het succes breed uitgemeten in de krant te zien.

Kijk eens wat vaker in de spiegel dan zie je door het raam het resultaat groeien.
Succes maak je dus samen. En de meeste invloed die je op de samenwerking hebt blijf jij zelf. Anderen motiveren, inspireren en helpen het beste uit zichzelf te halen en zo succes te bouwen begint bij jezelf. Hoe doe jij dat nu? Kijk eens goed om je heen. Wat zie je en kan het beter? Ik weet bijna zeker van wel. Want bij anderen weten we maar al te goed aan te wijzen wat anders en beter kan. Je omgeving is een hele goede spiegel. Bedenk eens welke verandering bij jou zelf ook een andere reactie in je omgeving teweeg brengt. Eentje die je helpt dichter bij je doel te komen, dichterbij succes. En als je wilt help ik je graag als coach de spiegel voor te houden. Succes voor twee!